dinsdag 16 augustus 2022

Bezig zijn in de natuur

“Bezig zijn met de natuur geeft een gelukkig, evenwichtig basisgevoel”

Doordat wij verschillende activiteiten kunnen aanbieden in een rustige, mooie, groene omgeving met vooral aandacht voor mens en dier kunnen wij actieve zorg verlenen in de vorm van ondersteuning, begeleiding, een goed gesprek en samenwerking met de behandelende instanties.

Na een tijdje weet de cliënt wat zich afspeelt op de boerderij en welke mogelijkheden er voor hem/haar zijn.
Het is zeker interessant om dit enkele weken uit te testen om uiteindelijk een keuze te maken in wat het beste bij de cliënt blijkt te passen.
Belangrijk is dat het in denken en doen een stukje ideaal naar boven haalt, zodat het voldoening en ruimte kan geven voor een gelukkige toekomst.
 
Dankzij ervaring en ideologische overtuiging kunnen wij dit bieden.
Wij zijn dankbaar dat wij al vele naasten hebben mogen bijstaan en begeleiden naar een nieuwe toekomst.
Enige ervaring hebben wij tevens met twee van onze zonen die het aspergersyndroom (autistisch aanverwante stoornis) en lichte ADHD hebben. Dankzij aandacht, structuur, veel liefde en goede samenwerking met hulpverleners, staan zij gelukkig en hoopvol in het leven.

Wij kunnen dit bieden dankzij vrijwilligers en financiëring uit het PGB  en AWBZ, verkregen via bureau Jeugdzorg en/of CIZ indicatiestelling.
In een harmonieuze sfeer geldt voor iedereen dat niets moet en (bijna) alles mag.

Zijn er problemen die meer specifieke aandacht vragen, dan zijn er diverse instanties, waarmee wij samenwerken voor meer ondersteuning.
Heeft een cliënt een moeilijke dag; dan praten we wat of laten hem/haar juist met rust.
want het doel is tot jezelf komen, structuur en planning in je leven, waarbij de medemens een prettig aanspreekpunt kan zijn.

Wekelijks zijn er voor ieder persoonlijk evaluatiegesprekken om extra aandacht en mogelijke
oplossingen te overleggen.
Soms wordt gekozen voor nauwe samenwerking met de behandelend, specialistische hulpverlener.

Al vaker is aangetoond dat paarden en katten gevoelig zijn voor de fijnste vorm van communicatie. Wie liefde en aandacht geeft; krijgt liefde en aandacht terug.
Dieren accepteren iemand zoals die is, in wat hij/zij doet en uitstraalt.
Voor mensen die werkelijk even weg willen zijn uit hun dagelijks leven is er een tijdelijke logeerplaats ter beschikking. Deze moet wel gereserveerd worden, want er is slechts plaats voor maximaal 3 personen. Hier kan men wakker worden tussen de pony’s en fluiten de vogels hun ochtendgroet. Ga daarna b.v. rustig ontbijten op het terrasje voor de chalet; dan kan die dag al niet meer stuk. Uiteraard is in de chalet een keukentje, badkamer met toilet en douche

.In onze dagopvang is er naast een luisterend oor altijd ruimte voor een lekker bakje koffie, thee, limonade enz.