dinsdag 16 augustus 2022

Activiteiten zorgboerderij

Onderstaand een greep uit de activiteiten die op de zorgboerderij plaatsvinden:

Administratie
Administratie wordt veelal gedaan door een medewerker maar kan ook geassesteerd worden, de werkzaamheden bestaan o.a. uit  nieuwe kittens invoeren, enten, ontwormen, gewichten registreren en een nieuw baasje aanmelden. Ook het bijhouden van dag- en weekstaatjes, de in- en uitgaven en andere eenvoudige administratieve handelingen.

Dieren
Alle dieren hebben eten, drinken en verzorging nodig, zoals de poezen die kunnen een paar keer per week een grondige borstelbeurt goed gebruiken. Zo ook de pony’s, die hebben een dikke vacht en de haren wisselen per seizoen. De vogels willen schoon water en de vissen een handje voer. Het fijne is de dankbaarheid voor alles. Een dier toont nl. zoveel dankbaarheid na het krijgen van voedsel, dat is gewoon prachtig om te ervaren.

Tuin
Allerlei voorkomend tuinonderhoud. In de lente en zomer groeit alles als kool. Het gazon mag best twee keer in de week gemaaid worden, het onkruid gewied, de planten en struiken gesnoeid. Ook de vijver heeft veel verzorging nodig, zoals het snel groeiend kroos en de dode bladeren van de waterplanten uittrekken.De groentetuin krijgt steeds meer omvang dus daar is ook van alles te doen en wie wil er nou niet een heerlijk beschuitje met aardbeien uit eigen tuin.

Digitaal
Fotograferen/ filmen/ brochures maken. Om de kittens te kunnen verkopen, moeten ze mooi gefotografeerd worden voor o.a. de website.
Ook een omschrijving van de moederdieren, hoeveel broers en zusjes, geboortedatum en dergelijke, zijn nodig voor het logboek van de kittens. Het is de bedoeling dat er van ieder kitten een klein dossier is voor de nieuwe eigenaar.

Klassieke kinderwagens
Kinderwagens restaureren en schoonmaken. Veel kinderwagens worden bewaard in de hoop dat daar ooit een volgende generatie in mag liggen. Deze zijn vaak 50 jaar oud en hebben onderhoud en restauratie nodig. Ze hebben vaak nieuwe bandjes nodig, lakbeschadigingen moeten worden bijgewerkt en het chroom krijgt een stevige poetsbeurt. Uiteindelijk kent de eigenaresse haar kinderwagen bijna niet meer terug en die dankbaarheid geeft veel voldoening.

Werkplaats
In de werkplaats vindt een grote diversiteit aan activiteiten plaats. Ideaal voor cliënten die graag met hun handen bezig zijn en het leuk vinden nieuwe produkten te maken, zoals benches voor de poezen, kraamhokjes, vogelhuisjes, zitbankjes voor buiten enz. Alles onder begeleiding en met voorgezaagde materialen. Zo kunnen de produkten veilig in elkaar gezet worden met betrekkelijk eenvoudige machines.